top of page
כתיבה של חוות דעת פסיכיאטרית

מתן חוות דעת פסיכיאטרית לצורך הגשתה לרשויות כגון ועדה של ביטוח לאומי, גורמי צה״ל, ועדת זכאות ואפיון של משרד החינוך, חברות ביטוח, בית המשפט ועוד. נעשית לאחר עיון במסמכים קודמים ואבחון פסיכיאטרי של הילד.

חוות דעת לצה״ל נועדה לתת תמונה רחבה של רקע פסיכיאטרי קודם, מצבו/ה הרגשי והנפשי העדכני של הנער/ה והתרשמות לגבי התאמתו לשירות צבאי או צורך בהתאמה של תנאי השירות לקשיים הקיימים.
חוות דעת פסיכיאטרית לועדת זכאות ואפיון נדרשת לרוב לצורך התאמה של מסגרת חינוכית והתאמות לימודיות לקשיים של ילדכם. חוות דעת פסיכיאטרית לועדת ביטוח לאומי נועדה לתת תיאור דקדקני של קשיים תפקודיים כתוצאה מאבחנות פסיכיאטריות הקיימות.
חוות דעת פסיכיאטרית לחברות הביטוח או לבית המשפט מתפקדת ככלי לאישוש או הפרכת טענה בדבר מצבו הנפשי של קטין, בין אם מדובר בטענה משפטית מצידו או שטענה כזו נטענת כנגדו. מתן של חוות הדעת תעשה לאחר השלמה של אבחון פסיכיאטרי מלא במרפאה. חוות דעת כרוכה באיסוף מסמכים והיסטוריה רפואית דקדקנית של הילד/ה וכן בדיקה פסיכיאטרית קלינית של נשוא חוות הדעת, לפני הכתיבה.

    סיבות אפשריות לפניה

ילדכם מתמודד עם קושי רגשי ו/או נפשי והתבקש להביא חוות דעת של רופא פסיכיאטר המטפל ללשכת גיוס

כאשר קיים רקע פסיכיאטרי קודם או טיפול מעקב עכשוי, תדרשו לרוב להביא חוות דעת פסיכיארטית ללשכת הגיוס.

נראה שמסגרת של חינוך רגיל אינה מתאימה לצרכים הרגשיים ותפקודיים של ילדכם ולכן הוחלט על ועדת זכאות ואפיון לצורך מציאת מסגרת חינוכים המתאימה לצרכיו.

ועדת זכאות ואפיון תבחן את זכאותו/ה של ילדכם למתן של סל לימודים אישי או שילובו/ה בכיתת חינוך מיוחד או ביה״ס לחינוך מיוחד. לצורך בחינת הזכאות לעתים תדרשו להביא חוות דעת פסיכיאטרית.

שאלות נפוצות

מיצוי זכויות עבור בניך/ביתך

חוות דעת פסיכיאטרית

bottom of page